Početna » Studijska oprema » Foto kišobrani

Prikazani svi od ukupno 30 rezultata

Foto kišobran se po spoljnom izgledu ne razlikuje od običnog kišobrana, barem kada je reč o manjim modelima. Namenjen  je za difuzuju svetlosti, pogotovu pri fotografisanju portreta u studijskim uslovima. Izvor svetla se usmerava direktno u kišobran, koji potom odbija ili propušta svetlo, zavisno od tipa, ali uvek u daleko rasutijem snopu. Time se dobijaju daleko blaže senke i pravilno, blago svetlo na subjektu.

Beli kišobrani

Prvi od dva tipa foto kišobrana su beli kišobrani. Koriste se tako što se kišobran postavlja između izvora svetla i subjekta, kako bi prolazak kroz kišobran rasuo svetlo. Osim za osvetljenje, beli kišobrani  mogu se koristiti za kontrolu senki na subjektu, prevashodno kako bi se senke usmerile iza subjekta.

Crno-srebrni kišobrani

Za razliku od belih kišobrana, kroz koje svetlo prolazi, ovaj tip kišobrana, koji je sa spoljne strane crn a iznutra srebrni, reflektuje skoro svu svetlost koja se usmeri ka njegovoj unutrašnjoj, srebrnoj strani. Tako reflektovano svetlo služi da bolje i preciznije osvetli subjtekt.

Cena foto kišobrana je veoma niska, a čak ni najveći modeli nisu posebno skupi, što ih čini rado viđenom opremom u svakom foto i video studiju. Prodaja kišobrana danas se u velikoj meri obavlja online, jer je reč o tipu opreme kod koga retko ima neprijatnih iznenađenja, posebno kada je reč o poznatim brendovima, kao što je Godox.