Baterije za bliceve (3)

Blicevi za Olympus i Panasonic (9)

Blicevi za Canon (27)

Blicevi za Sony (24)

Blicevi za Nikon (24)

Blicevi za Fuji (12)

Fotografije snimljene uz pomoć integrisanog blica deluju slično i moraju biti snimljene sa tačno određene daljine. Ako želite veću slobodu u korišćenju blica, potrebno je nabaviti dodatni blic. Zavisno od snage i tipa, cena bliceva može iznositi svega 10% cene prosečnog fotoaparata, dok cena profi blica može iznositi i 50% cene fotoaparata.

Indirektan blic je najbolji

Pozicija blica u odnosu na objektiv je veoma važna, jer blic koji je suviše nisko može stvoriti vidan odsjaj na fotografiji. Efekat je najbolji kada je blic dovoljno jak da uopšte ne mora da se ispaljuje direktno ka subjektu, već kada se ispaljuje indirektno, tako da se svetlost odbije od zidove, foto kišobrane ili zilberice pre nego što dođe do subjekta.

Wireless blicevi

Prodaja bliceva koji se kontrolišu bežično znatno je porasla u novije vreme, jer Wi-Fi omogućava da blic bude na  različitoj poziciji u odnosu na fotografa i takođe pruža mogućnost da se sa jednog mesta kontroliše više bliceva, i to svaki sa različitom jačinom. Za ovaj način rada mogu se koristiti blicevi koji imaju integrisani bežični modul ili se može kupiti poseban bežični okidač za blic.

Snaga i brzina ispaljivanja blica

Poželjno je da blic poseduje što kraći recycle time, tj. vreme između ispaljivanja, koje se meri u sekundama, kao i što veću snagu, koja je izražena kao GN, odnosno Guide Number. Budući da svi DSLR fotoaparati poseduju Hot shoe konekciju za postavljanje blica i komunikaciju blica sa fotoaparatom, svaki blic može se postaviti na svaki fotoaparat, međutim to se ne preporučuje, već se koriste blicevi predviđeni za određeni brend fotoaparata, prevashodno za Nikon ili Canon.