Početna » Objektivi » Konverteri

Prikazani svi od ukupno 19 rezultata

Canon adapter RF na EF

Original price was: 23.600,00 RSD.Current price is: 17.700,00 RSD.

Prodaja konvertera obuhvata telekonvertere, koji omogućavaju viši stepen uvećanja i širokougaone konvertere, koji omogućavaju proširenje vidnog polja, skoro do 360°. Iz ove sekcije izuzeti su ekstenderi, koji imaju istu funkciju kao i telekonverteri, ali su ograničeni na Canon fotoaparate. Dok se telekonverteri mogu postaviti na veliki broj objektiva, fisheye konverteri su uglavnom ograničeni na određeni tip objektiva i postavljaju se ispred objektiva, dok se telekonverteri postavljaju iza objektiva.

Povoljnij način da se približite subjektu

Telekonverter je veoma praktičan tip objektiva, jer njime možete pojačati maksimalano uvećanje vašeg objektiva, dok je cena telekonvertera daleko niža od cene objektiva sa velikom žižnom daljinom. Telekonverteri se mogu koristiti uz različite vrste i prime i zoom objektiva, ali većina standardnih objektiva ne može se kombinovati sa telekonverterima, a ako se mogu kombinovati mora se koristiti telekonverter istog proizvođača.

Većina telekonvertera ima faktor uvećanja od 1.4x ili 2x. Telekonverter sa uvećanjem od 1.4x po pravilu neće bitno uticati na oštrinu i kvalitet slike, dok je za korišćenje 2x konvertera potrebno malo više iskustva. Naručivanje i prodaja modela sa drugim uvećanjima, kao što je 1.7x, predstavlja relativnu rektkost.

Kako dobaciti zaista daleko?

Telekonverteri najbolje funkcionišu uz prime objektive velike žižne daljine, koji su već dizajnirani za fotografisanje udaljenih objekata, dodatno im poboljšavajući performanse, dok je cena konvertera samo mali deo cene objektiva. Korišćenjem telekonvertera i jakog objektiva moguće je fotografisati ptice na granama ili druge veoma male i udaljene subjekte. Sa druge strane, kombinovanje telekonvertera sa zoom objektivom može biti problematično jer i telekonverter i zoom objektiv smanjuju nivo primljenog svetla.