Početna » Kamere » Profesionalne kamere

Prikazani svi od ukupno 15 rezultata

Sony FX3 (telo)

Originalna cena je bila: 512.120,00 RSD.Trenutna cena je: 470.820,00 RSD.

Sony FX30 (sa XLR-Handle)

Originalna cena je bila: 331.580,00 RSD.Trenutna cena je: 283.200,00 RSD.

Sony FX30 (telo)

Originalna cena je bila: 272.580,00 RSD.Trenutna cena je: 218.300,00 RSD.

Profesionalne kamere pogodne su za sve tipove video produkcija, uključujući TV, film, muzičke spotove i druge namene. Interesantno je da cene nekih modele nisu više od cena najboljih kamkoredera,  posebno kada se prodaja profesionalne kamere i prodaja objektiva posmatraju odvojeno. Srećom, veliki deo kamera može da koristi objektive DSLR fotoaparata, tako da za je za neke vlasnike fotoaparata kupovina profesionalne kamere čak i bolja investicija od kupovine kamkordera visokih performansi.

Filmski kvalitet slike

I dok su za snimanje materijala TV kvaliteta dovoljni kamkorderi, posebno jer sve više kamkordera snima u 4K rezoluciji, profesionalne kamere odskaču po svojim sinematskim mogućnostima, koje mogu do maksimuma koristiti samo vrsni snimatelji. To su mogućnosti kao što je konstantan fokus na tačku u pokretu dok se u isto vreme menja kadar, HDR, izbor velikog broja režima snimanja, visok broj frejmova u sekundi, kao i manuelna podešavanja svih aspekata snimanja.

Profi kamere su i tehnički složenije i veće od drugih foto/video uređaja, uz elemente kao što su moćna elektronska tražila, veoma napredni procesori za sliku i interni filteri, dok su sami senzori u rangu senzora DSLR fotoaparata, odnosno veći su od senzora kamkordera čija je cena u istoj klasi.

Novi standardi

Kupovina profesionalne kamere do nedavno je bila nezahvalan zadatak, jer nisu svi proizvođači jednakom brzinom prihvatali nove tehnologije, koje su dolazile brzo, i mnogi su odlagali kupovinu kamere dok ne budu sigurni da će moći da kupe model koji će barem pet godina imati sve tražene mogućnosti. Srećom, danas skoro sve profi kamere snimaju u 4K kvalitetu, sa visokim brojem frejmova, uz korišćenje savremenih video formata i opciju paralelnog snimanja u profesionalnim formatima i u formatima pogodnim za web, kako bi se ekskluzivan materijal mogao odmah objaviti.