Početna » Baterije i punjači » Alkalne i punjive baterije

Prikaz 1–15 od 55 rezultata

 

Korišćenje najpopularnijeg tipa baterija omogućava fotografima da u svakom trenutku nabave nove baterije ako su im potrebne. Ipak, većina fotografa ne kupuje nove baterije kada se postojeće potroše, već koriste punjive baterije.

Obične ili punjive baterije?

Koje ćete baterije koristiti zavisi i od učestalosti korišćenja fotoaparata. Vlasnici koji fotografišu iz hobija mogu koristiti i obične (poželjno alkalne) baterije, jer jedan par baterija može potrajati i do 40 sati. Međutim, svi koji često koriste fotoaparat potrošiće značajan novac ako ne koriste punjive baterije. Iako punjive baterije traju samo oko dva sata, one se mogu puniti i po 1000 puta i traju tri do pet godina. Cena baterija koje se mogu puniti je oko tri puta viša od cene običnih baterija, ali čak i kada dodamo cenu punjača i cenu struje, one su i dalje neizmerno isplativije. Takođe, korišćenjem punjivih baterija manje zagađujemo okolinu.

Iako se baterije mogu kupiti bilo gde, prodaja baterija za fotoaparate je sastavni deo naših usluga, jer možemo da ponudimo kupcima daleko veći izbor baterija od nespecijalizovanih prodavnica. To se posebno odnosi na baterije visokih performansi i duge trajnosti, koje fotografi veoma cene.